Ekm

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri Ekim ayında katıldıkları projenin çalışmalarına başladı. "Barış Manço Bizimle" projesinde Barış Manço hakkında bilgi sahibi olacaklar.

eba haberi için buraya tıklayarak ulaşın  http://www.eba.gov.tr/haber/1571632765

Ekm

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri tarafından yürütülen "Teknobirler Okuma Yazma Öğrenirler" e-Twinning Projesi kapsamında web 2 araçlarını kullanıyorlar.

eba haberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz http://www.eba.gov.tr/haber/1571289809

Ekm

29 Harf 29 Etkinlik projesi tüm hızıyla devam ediyor. Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri E sesi etkinliklerine elma yiyerek başladı.

Ekm

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri "29 Harf 29 Etkinlik " e-twinning projesi kapsamında İ sesi ile ilgili etkinlikler yaptılar.

Ekm

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri tarafından yürütülen "29 Harf 29 Etkinlik " e-twinning projesi kapsamında yaptıkları etkinliklere Rapunzel çalışması ile devam ediyor.

Ekm

Bu aslanlar çok şirin ( 1-C Güzin Erci Eba Paylaşım)

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri "Eğlenceli Okuma Yazma Öğreniyorum " e-Twinning Projesi kapsamında A harfi ile ilgili etkinlikler yaptılar.

Ekm

29 Harf 29 etkinlik ( 1-C Güzin Erci Eba Paylaşım )

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri A harfini öğrenmeye başladılar.

Ekm

A harfine leziz bir geçiş ( 1-C Güzin Erci Eba Paylaşım )

Mehmet Nuri İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri L sesini ogrenmete kurabiye yiyerek başladılar.

Ekm

1/C sınıfı lale yaptı ( Eba paylaşım )

1-C SINIFI GÜZİN ERCİ

MEHMET KIRAL

Bosna’da 1903 yılında doğmuş ve küçük yaşta babasız kalmıştır. Yine küçük yaşta ailesi ile Türkiye’ye göç ederken tek kardeşini de kaybetmiş, annesi ve akrabaları ile birlikte Adapazarı’na yerleşmiştir. Ekonomik güçlükler ve  günün şartları nedeni ile eğitimine ara vermiş ve çalışma hayatına atılmıştır. Önce bir kahvede çırak olarak çalışmış daha sonra çeşitli deneyimlerden sonra kendi faturacı dükkanını açmıştır. Bu dükkanda Adapazarı’na pek çok şeyi ilk defa getirmiştir. Şapka devrimi sırasında şapka, sonraları buzdolabı ve bisiklet bunlar arasında sayılabilir. Çalışkanlığı ve yardımseverliği ile gerek yerli halka gerekse göçmenlere kendini sevdirmiştir. Kazancı ile hem arsa yatırımları yapmış hem de çeşitli bağışlarda bulunmuştur. Biri kız 5 çocuğu olmuş, çocuklarının g eğitim alabilmeleri için elinden geleni yapmıştır. Hayata hep pozitif bakış açısıyla, sadece ailesine değil, çevresindekilere sevgi dolu oluşuyla hep mutlu güler yüzlü olan Mehmet Kıral, kendi şartlarında hep daha iyisinin olması için gayret etmiştir. Daha sonra ailesi ile birlikte 1960 yılında İstanbul’a yerleşmiştir. Orada bir süre inşaat sektörü ile ilgilenmiş sonra emekli olmuştur. Asla aşırı hırsları olmamıştır. Son derece verici, fedakar ve sahip olduğunu hep paylaşan bir insan olmuştur. Adapazarı’ndan İstanbul’a gelen Boşnak ahbapları ile yakın ilişkilerini sürdürerek çevresinde mutluluk kaynağı olmuş, üretken ve keyifli bir yaşam sürmüştür. Bonkör ama asla savurgan olmayan Mehmet Kıral 1983 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Sadece tanıyanlar, çocukları ve eşinin değil aynı zamanda torunlarının da anılarında hep sevgi dolu, toleranslı bir büyükbaba olarak sevgi ile anılmakta ve anlatılmaktadır.

Nis

Okulumuzun arsasını bağışlayan rahmetli Mehmet KIRAL Beyefendinin oğlu Atilla KIRAL, torunu Ali KIRAL, Prof. Dr. Gülden ÇELİK´ in ve gelinlerinin okulumuzu ziyaretleri bizleri onurlandırdı. Kıral Ailesinin okulumuzu ziyaret etmelerinden ve Kıral Ailesini tanımaktan çok memnun olduk. Okulumuzun arsasını bağışlayan rahmetli Mehmet KIRAL Beyefendi ile ilgili ailesinden bilgiler aldık.

"Güzel İnsanlar Unutulmamalı Ve Unutturulmamalı."

Nis

Okulumuzda Berat Kandilinde öğrencilerimize lokum ikramı yaptık.

Şanlı Türk Bayrağım Projesi Kapsamında Sakarya Valiliğine Ziyaret