T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Mehmet Nuri İlkokulu

5 Şubat Güvenli İnternet Günü / Safer internet Day

Okulumuz öğretmeni Güzin Erci tarafından 5 Şubat Güvenli internet günü kapsamında okulumuzda  öğrencilerine yönelik pano çalışması yapıldı. Rehber öğretmenimiz Asuman Ak güvenli internet ve interneti nasıl kullanmalıyız konusunda öğrencilerimizi bilgilendirerek konu ile  ilgili hazırladığı broşürleri öğrencilere dağıttı.

 

18-04-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kapsamda öğrencilerimizin internetteki tehlikelerin farkına varmaları sağlanarak daha bilinçli internet kullanmaları amacıyla gerekli uyarılar yapıldı.
Ayrıca sınıf panosu hazırlanmış, dikkat çekici yazı ve resimler boyanmış, bu konuyla ilgili çeşitli videolar izletilmiş ve güvenli internetin nasıl kullanılacağı ile ilgili duygu ve düşüncelerimiz, insanların başına gelen kötü durumlar üzerinde de durulmuş iyi ve faydalı bir çalışma olmuştur.
INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu sene dünyada yaklaşık 130 ülkede kutlanacaktır. Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye´de 5 Şubat 2019 tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2019 - Güncelleme: 06.02.2021 21:27 - Görüntülenme: 342
  Beğen | 2  kişi beğendi